Wat heb je precies aan een leefstijlcoach? En wat de kenmerken van een goede lifestyle coach? Lees er alles over!

Sharing is caring!

De gedachte aan een coach om uw bedrijf of leven in perspectief te plaatsen, lijkt misschien een vergezocht idee. Maar in de huidige tijd kan deze expert een hele nieuwe deur voor u openen. Business- en Lifestyle Coaches zijn bedoeld om je te voorzien van tools en middelen die je niet hebt. Deze tools helpen u uw doelen in uw zakelijke of persoonlijke leven in perspectief te plaatsen. Als je eenmaal weet waar je heen gaat, is de reis veel gemakkelijker.

Hoe gaat deze leefstijlcoach bij mij aan de slag?

Soms is een coach je grootste cheerleader of je grootste constructieve kritiek. Een goede coach van Coachregio voedt je geest en opent je geest en hart voor je ware pad en roeping. Ze zijn niet je therapeut. Maar zij zijn uw vertrouwenspersoon. Ze kunnen je looppad verlichten.

De kenmerken van een goede leefstijlcoach zijn:

– Huur iemand in die enige ervaring heeft op het gebied van Business of Lifestyle Coaching.
– Uw coach moet iemand zijn die aan uw ambities voldoet. Als je een probleem hebt, is hij of zij er om je te helpen met een positieve oplossing.
– Hij of zij moet een goede verstandhouding hebben met zijn of haar klanten. Vraag naar referenties en succesverhalen.
– Je moet je meteen op je gemak voelen bij je coach.
– Hij of zij zou een eerste ontmoeting of sessie willen houden om ervoor te zorgen dat jullie allebei kennismaken. Hij of zij zou meer over u en uw ambities moeten weten.
– De sessies en/of programma’s van uw coach moeten oplossingen en hulpmiddelen bevatten die specifiek zijn afgestemd op uw behoeften, vakgebied of huidige situatie. Er zijn momenten waarop een onervaren coach zal proberen om dezelfde oplossingen voor al hun klanten te hebben. Dat is geen effectieve Leefstijlcoach.

Elke cliënt is anders, daarom verdient u individuele aandacht.

– Uw coach is niet uw assistent. Zorg ervoor dat je coach zich niet als één persoon voordoet.
– Haal het meeste uit je coachingsessies. Het wordt aanbevolen dat u coaches rekruteert via verwijzingen van medewerkers, zakelijke ondernemers of iemand die u vertrouwt.
– Een bekwame bedrijfscoach moet zijn of haar vertrouwen, vaardigheden en kennis kunnen bewijzen over het programma dat u wordt aangeboden de klant.
– Er moeten duidelijke doelen zijn.