Wat ben je gemiddeld kwijt aan zakelijke energie?

Sharing is caring!

Als bedrijfseigenaar of manager begrijpt u de vele kosten die verband houden met de dagelijkse werking van uw bedrijf. De elektriciteitskosten van een bedrijf kunnen een aanzienlijk deel van deze kosten uitmaken en kunnen mogelijk zo diep in uw winstmarges snijden dat ze financiële stress op uw werkplek veroorzaken. Er zijn verschillende stappen die kunnen worden genomen om de maandelijkse elektriciteitskosten van uw bedrijf effectief te verlagen.

Doe goed onderzoek naar de prijzen van energie

Ten eerste moet u een grondig inzicht hebben in de zakelijke elektriciteitsprijzen in uw regio en wat andere bedrijven die vergelijkbaar zijn met die van u doen om dergelijke kosten te beperken. Het wiel opnieuw uitvinden mag nooit het doel zijn bij het overwegen van energiebesparingen, dus voel je vrij om gebruik te maken van alle tips of trucs die andere ondernemers hebben gebruikt om hun zakelijke elektriciteitskosten te verminderen. Het kan een verrassing voor u zijn dat uw primaire concurrenten in staat zijn om u zo effectief in de markt te zetten, simpelweg omdat ze minder overheadkosten hebben dan u.

Ten tweede, wees bereid om alle stappen te nemen die nodig zijn om een eventueel overmatig gebruik van elektriciteit in uw bedrijf te corrigeren. Hoewel u niet altijd invloed kunt uitoefenen op de zakelijke elektriciteitsprijzen in uw regio, kunt u uw directe zakelijke elektriciteitskosten wijzigen door uw bedrijf energie-efficiënter te maken.

Doe cursussen met medewerkers om meer energie te besparen

Train medewerkers om minder verlichting te gebruiken in hun werkruimte door gebruik te maken van een kleine bureaulamp met een compacte TL-lamp (CFL) die 13 W of minder energie per uur verbruikt. In vergelijking met grote overheadverlichting is in sommige omstandigheden een besparing van meer dan 75% te zien. Als u gebruik kunt maken van meer natuurlijke verlichting, bespaart u extra geld in de loop van het jaar.

Meer uitgeven om energie te besparen in het bedrijf is geen ramp

Wees tot slot bereid om vooraf wat extra geld uit te geven om later meer zakelijke energie te besparen. Lichtgevende diodes (LED’s) worden steeds populairder om energie te besparen op verlichting, maar de kosten van de apparaten zijn ongeveer vijf keer zo hoog als de kosten van de aanschaf van CFL’s.

Toch zijn de energiebesparingen groot genoeg om uw investering met twee tot drie jaar gebruik terug te verdienen. Combineer dit met het feit dat LED’s meer dan 20.000 uur meegaan en u heeft een verstandige zakelijke energie-investering.

Het zijn verschillende dingen die u kunt doen die gemakkelijk zijn in uw bedrijf om de energiekosten te verlagen als u weet hoe.